Fish in sand storm

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Fri 13 Feb 2009 15:44
16:09.000N 056:56.000E

Motored all night as no wind. Nice sail for a few hours this morning, unitl sailed straight into 20-25 knots northerlies and thick fog. Less than one mile visibility. Just as seas picked up to be nasty, short and steep -we caught fish at both lines, same time. Hauled in a nice 2-3-dinner-sized tuna. Next line had a big aggresseive shark on the end... Took photos and filmed as hauled shark closer. Too long to fit in the cocpit. I panicked while filming as shark didn't like getting hauled out of water, and put up fight. Jorn cut line. Seas calmed a bit, so managed to make a nice tuna dinner. Discovered fog is sand. We're in sand storm. Hopefully better tomorrow. Depend on radar for now.

Vi hadde null vind og kjørte motor i hele natt. I morges fikk vi et par timers fin seiling, før vi i formiddag seilte rett inn i en vegg av tåke og vind. 20-25 knops nordlige vinder satte opp en ubehagelig sjø og vi klarte ikke lenger holde kurs mot Salalah. Akkurat i det sjøen hadde bygget seg opp, ble det spetakkel ombord, da vi hadde fått napp på begge linene -samtidig. Betydelig større drag i den ene linen. Besluttet å få inn minste fisk først. En fin 2-3-middagsstor tunfisk. I enden av neste line så vi en stor (ikke stor til å være hai, men definitivt lengre en cocpit) hai.... Mens Jørn halt haien nærmere tok jeg bilder og filmet litt. Det gikk fint, helt til Jørn begynte å hale den ut av vannet. Da ble den mildt sagt aggressiv, jeg fikk panikk og Jørn måtte kutte lina (det er en ganske underholdende filmsnutt). Like greit. Sjøen har roa seg nok til at vi kunne lage en bra tunfisk middag i kveld. Har funnet at tåke er sand. Vi seiler i en sandstorm -midt på havet.Fremdeles sikt på under en mil. Ikke bra, må stole på radar nå. Forhåpentligvis bedre i morgen.