Mesolongion

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sun 10 May 2009 17:53
38:21.660N 021:25.030E

Was planning a long day yesterday, but redecided and went into Mesolongian which showed on the charts to have a protected harbour. This stop turned out to be a nice suprise, with a "not-yet-opened" marina (althoug fully usable) and a very helpful harbourmaster. Town is very cozy, and people are super-friendly. Weather seemed great to do a jump to Italy now, and we spent half the night getting ready to go, only to realize we were to tired to do an ocean passage. New plan is to leave tomorrow. Will probably take us three days to get there. We're desperately racing trough all our cruising info to find som harbours we can afford. All well.

Vi hadde planlagt med en lang dag i går -mot øya Lefkas der vi ville starte turen mot Italia senere i uken. Utpå dagen innså vi at vindene ikke kommer til å bli så mye bedre om vi starter derfra. I mangel på ny plan, la vi dermed om kursen og gikk inn i en havn utenfor Mesolongion. Stoppet har så langt vært en hyggelig overraskelse. Vi ligger i en uåpnet marina (gratis) i en veldig godt beskyttet havn, med verdens mest hjelplsomme havnekaptein og en med hyggelig liten gresk by i gangavstand. Bedre kan det vel neppe bli. Vi sjekket vær i går og bestemte oss for å dra mot Italia allerede i dag. sto opp geytidlig og oppdaget at vi begge var fryktelig slitne, og bestemte oss for å utsette avreise en dag. Ny plan er å dra ut i morgen. Antar det vil ta oss tre dager å nå messina stredet. Vi blar febriske gjennom all info for å finne en havn på Sicilia eller i Italia der vi har råd til å ligge. Alt vel.