Made it

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sat 10 Jan 2009 14:03
It's been two very busy days. Our jeep did not have much in common with a car other than 4 wheels..... but we got around. Amazingly enough, we finally got everything on our list, and are soon ready to leave. We did fill all our fuel with jerry cans in the car, and were lucky enough to get a ride out the pier (to the dinghy dock) every time. The conditions have been very breezy, so the dinghy ride with hundred liters of fuel, five kilos potatoes, 12 kilo LPG gas, two people and lot of other stuff turned out to be a challenge. However, apart from getting wet, there were no problems. Looking forward to start sailing in a few days.

Det ble travle dager i Ao Chalong. Vår lille Jeep (som ikke var så fryktelig liten), hadde lite til felles med en bil, annet enn fire hjul. Trafikken her i Phuket lever sitt eget liv, og vi har inntrykk av at alle kjører etter helt spesielle Phuket-regler, som vi ikke kjenner helt til. Når man kjører en doning som aksellererer fra null til 50 på tre minutter, er det heller vanskelig å skli inn i trafikkbildet (som egentlig minner om en maurtue, med alle mopedene som virrer rundt - og som definitivt ikke følger normale trafikkregler). Vel, vi kom oss rundt, så ingen klager. Til slutt hadde vi også fått takk i alt på lista, selv om det var mye frem og tilbake og alternative løsninger inne i bildet. Enb VHF splitter, som vi har sett -overalt- i Malaysia og Singapore, kunne overhodet ikke oppdrives, og vi endte opp med en ekstra VHF antenne som vi har koplet opp til AIS mottakeren. Vår nye vannkjele hyler så høyt når vannet koker at skipperen er helt overbevist om at den kan selv ikke jeg glemme (den gamle har nemlig tørrkokt et par ganger, og er derfor ikke skikket til bruk lengre). Tannlegen har sagt at vi begge er uten tannproblemer, og Jørn har fått med en ekstra kur med antibiotika om kjeven skulle vokse igjen.Vi har sjekket ut av Thailand, så offisielt skulle vi seilt mot Oman i morgen. I virkeligheten skal vi seile mot Maldivene på mandag eller tirsdag. Da er det en liten gruppe båter som skal seile. I mellomtiden ligger vi behagelig ankret i le for den kraftige nordøsten som blåser her om dagen.