Moving along

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Wed 11 Mar 2009 15:55
14:49.000N 041:03:000E

Had a very nice day. Few hours motoring this morning charged batteries and allowed us to make some water. Wind came back from SE and we ran the spinnaker for a few hours. Now moving along with two head sails. Very comfortable. Hugging the Eritrean coast, so no big seas. Conditions vary, so think we'll keep on moving as long as we're doing good progress. Good news about the yacht that was reported sinking yesterday. Peter got help from 6-7 other yahcts and they managed to beach the sinking yacht. Now trying to repair the damages and get the yacht floating again. Skipper single handed and fell asleep. He's not injured. Hopefully bad story with good ending. All well at our end.

Vi har hatt en super dag her ute. Måtte kjøre motor et par timer i lett movind i morges. AKkurat lenge nok til å lade batterier og lage litt vann. Vinden kom tilbake fra SE og vi kunne kjøre spinnaker et par timer. Nå rusler vi avgårde i behagelige 5 knop med to spridde forseil. Vi går nær langs kysten av Eritrea så sjøen er rolig og behagelig. Forholdene virker å være veldig lokale, så planen er å fortsette så lenge vi har det bra. Mange fine ankringer rundt her, så synd å passere, men samtidig godt å gjøre unna litt mil mens det er OK føre. Det er gode nyheter om seilbåten som ble meldt synkende i går. Peter fikk hjelp av venner fra 6-7 andre båter og de klarte å få den synkende båten opp på en strand. Der skal de forsøke å reparere. De håper å få den flytende igjen ila et par dager. Skipperen var soloseiler, og sovnet. Han er ikke skadet. Vi håper det blir en dårlig historie med bra slutt.... Her er alt bra. Vi har hatt spagetti og kjøttdeig til middag.