Moving along

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sun 31 May 2009 16:36

37:35.029N 000:13.634W

Sailed trough the center of a Low pressure system last night -which caused a bit of thunder, lightenting and rain. Wind was, however, good and we made good progress. Our only complain is that we've met hundreds of our worst enemies today -fishing nets. They're marked with plastic footballs which are not so easy to spot (there is a reason fishing buoys are normally orange coloured)....We're now heading towars the center of a High pressure system and the wind is already decreasing. ...... May require some motoring the next 2 days. Still hoping to reach Malaga tuesday. All well.

Vi har seilt gjennom senter av et lite lavtrykk i natt, og det har forårsaket gråvær med torden, lyn og regn. Pakningen på girkoplingen blåste av det høye trykket i går kveld, og oljespruten stod -igjen. Jørn fikk det tett igjen ved å varme opp den gamle kopper pakningen, og nå ser det ut til å vare. Heldigvis hadde vi fin vind gjennom hele natten og har gjordt unna en del mil. Det eneste vi har slitt med i dag er hundretalls av fiskenett. De er dårlig markert med fotballer av plast (det er en god grunn for å fiskeutstyr eller sikkerhetsutrtyr til havs bør være orange) og vi har et svare strev med å ikke seile rett i nettene. Værre blir det vel til natten? Vi er på vei inn i et høytrykk og er forberedte på litt motorkjøring for å komme inn før den værste vestavinden kommer. Håper å være i Malaga på tirsdag. Alt vel.