Scawfell Island

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Tue 6 May 2008 04:23
20:51.809S 149:35.5E

Altough we loved Great Keppel Island, we decided winds were to good not to take adventage off. So after exploring Great Keppel for a few days, we left the island yesterday morning for a slow overnight sail to Percy Islands. The winds were fresher than expected and we had a great sail, so we bypassed Percy's and anchored just now in Refugee Bay, Scawfell Island (NE of Mackay). This is one of the southern islands of the famous Whitsundays, so from here, we'll be doing a few weeks of day sailing from island to island.

Vi stortrivdes på Great Keppel. Likevel bestemte vi oss for å seile videre nordover etter kun et par dager der. Det har vært fantastiske seilforhold med 15-20 knops SE vind, og vi ville benytte oss av de fine forholdene (vinden er meld å bli svakere de neste dagene, og vi vil helst slippe motorkjøring).

Vi satte seil fra Great Keppel tidlig i går morges, og hadde bestemt at om vinden var svar, og det gikk sakte, ville vi stoppe på Percy Islands. Om vinden var bra, ville vi legge et par ekstra mil under kjølen og fortsette nordover mot Withsundays. Vi hadde strålende føre og til tross for motstrøm, gikk det såpass unna at vi passerte Percy øyene i bekmørket. Vi fortsatte dermed nordpver, og ankret nettop opp i Refugee Bay på øya Scawfell.

Scawfell er en av de sydligste øyene i det populære øyriket/området Whitsundays. Innen korte avstander ligger det nå en rekke øyer vi vil besøke, så vi ser nå for oss et par uker med korte dagsetapper, snorkling og bading.

Vi har ikke sett butikker siden vi forlot Brisbane, så ferskvare-beholdningen er allerede slunken, men dette er veldig bra for pengekassa. Babystaget i riggen er i ferd med å ryke, så vi har rigget opp et reserve-system av tau og blokker til vi kan få laget et nytt. Ellers er alt på stell.

xxx E&J