Bowen Strait, Croker Island

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Thu 3 Jul 2008 10:34
11:10.929S 132:29.018E

Vi har hatt en fin dag -igjen med mer enn nok vind. Der vi hadde tenkt å ankre sto vinden litt mer på enn vi hadde tenkt, så vi fortsatte oppover Bowen Strait. Her var ganske grunt, og kartene var udetaljerte, og innimellom ukorrekte, så det ble litt spennende. Vi kom oss igjennom de grunne delene, og ankret inn mot land like etter. Vi hadde et par forsøk hvor vi ikke kom særlig langt inn mot land fordi det ble for grunt, men Blue Moon fant en liten åpning og kom seg i le av land. Vi fulgte etter. Vannet er grumsete, så man kan ikke se grunner eller steiner, men herfra og ut på havet i morgen, skal det være rent farevann. Ved å gå lengre enn planlagt i dag, vant vi litt tid for i morgen, og håper å komme oss helt til Alcaro Bay, Cape Don i morgen ettermiddag. Derfra vil vi gå over natten ned til Darwin. Vi regner ennå på distanser og strøm for å finne ut når det er best og gå. Først skal vi sove. For to dager siden var det akkurat to år siden vi forlot Bergen. Tiden flyr.

We've had a good day. Plenty of wind gave a fast sail. We planned to anchor behind Pt. David, but the wind was still blowing hard -and we decided to go a few extra miles (to have shorter to go tomoorow). Bowen Strait provided shelter from the seas and very pleasent sailing, but charts were lacking in details -and at times, they were inaccurate. We managed to get trough using the depth sounder and had enough water trough the passage. When reaching the northern side of the straitl, we tried several times to get closer to shore -to anchor, but found that it got too shallow very far out. Blue Moon found a way in towards the shore, and we followed them. Now, we're anchored in a very nice spot, calm and protected. Tomorrow we'll go to Alcaro Bay, Pt Don, where we'll leave for Darwin within the next few days. We're still working out the tides and distances trying to find the best time to leave Cape Don. July 1. was a big day -two years since we left Bergen. The time really flies.