Tired

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sun 1 Mar 2009 15:36
All well, but getting tired as sailing close to 24 other boats requires an alert lookout -and keeping one constant speed is almost impossible. Our engine has only two speeds he prefers, and if convoi decides other speeds, we'll have to sit and switch constantly between Farrymanns two speeds and neutral to keep our place between the other yachts. If sailing, we'll have to reef up and down very often. Every now and then someone falls asleep (or whatever they do) and runs across the group making a huge chaos of other yachts trying to avoid getting hit. Today, however, ve've had very nice sailing all day. Wonderful conditions. Got a nice mahi-mahi which we prepared and ate right away. Having problems with engine/propeller shaft after hitting something two nights ago. Jorn had to dive down to have a look under the boat today, which is not very safe or easy out here in these seas. He found no other damage than paint missing on the skeg, so that's good news. The hydraulic engine was hit slightly out of position by the impact when we hit, so hopefully the noice we're hearing, is coming from this (can be fixed by re-alinging the engine and propeller shaft). If not we might be in trouble (as we're not in a good are concerning repairs and parts)....... Can't find out before landfall anyway, so trying not to worry.

Alt vel i Adenbukta. Vi begynner å bli slitne. Å seile så tett intil andre båter krever at man følger godt med absolutt hele tiden. For at alle båtene skal hodle følge, må vi selvsagt forsøke å holde samme speed, det er nærmest umulig. Farrymann har to "farter" den liker, og om konvoien har bestemt annen fart (og det har den), må vi sitte og veksle mellom disse to turtallene og fri for å klare å holde oss på riktig plass mellom de andre båtene. Hvis vi seiler, må vi reve opp og ned og rulle seil ut og inn kosntant ettersom vinden endrer seg. Det blir utrolig lite søvn. Nå og da faller noen i søvn på vakt og det kommer en båt skjenende på kryss gjennom hele feltet. Men alt i alt, går dette overraskende bra. Noen er mindre fleksible enn andre, og en båt forlangte først at vi skulle kjøre to døgn full pinne fordi de hadde en propell osm ga for mye fart og ikke kunne kjøre sakte. Så fant de ut de skulle seile, og gikk alt for sakte, så alle måtte vente på dem.... Til slutt fikk de fikset propellen, men da nektet de å gå mer enn 3.5 knop fordi hun syntes det var litt mye bølger og følte seg uvel. Grrrrr! Resten av oss gjør så godt vi kan, men vi har alle våre særegenheter. I dag har det vært en fantastisk fin dag, men gode seilforhold. Fikk en mahi-mahi på kroken som vi fileterte og umiddelbart stekte til middag. Ferskere fisk kan man vel ikke få. Vi har problemer med motor/propell etter at vi kjørte på noe for to netter siden. Det kommer skrapelyder når vi kjører motor, og det høres definitivt ikke bra ut. Jørn måtte på med maske og snorkel og sjekke forholdene under båten i dag. Ikke helt sikkert eller enkelt i sjøen her ute... Han fant ikke annen skade enn avskrapt maling på skeget. Den hydrauliske motoren som driver akslingen har blitt slått litt ut av posisjon, og vi håper det er det som er problemet. Håper å finne ut mer når det blir lyst i morgen.