Going sloooow

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Sun 5 Oct 2008 09:11
01:59.670S 104:50.827E

Sunday 5/11 at 17:00
We are moving slowly northwest. Winds died last night and we motored between lightening and thunder all night. Managed not to get caught in any bad stuff, hoping for the same tonight -as we're heading striaght into something very very blask right now. Sailed during the day, but with winds at no more than 5-6 knots (and current against us, can you believe it), progress is not huge (but it is comfortable so no complains). All well onboard, although running out of food suggestions as all we now seem to want involves refrigerated items -which we have none of. No fish so far either. Well, time to put the GPS, VHF and sat phone in the oven (have no idea if it is any help, but it can't hurt can it?).

We beveger oss veldig sakte mot nordvest. Vinden døde helt o går kveld, og vi (les: Jørn) brukte natta på å kjøre motor mellom byger med torden og lyn. Det var godt opplyst fra alle kanter ila natten. Vi kom oss unna uten å treffe annet en regn, og håper å være like heldige i natt, ettersom vi nettop nå er på vei inn i noe som ser veldig stort og svart ut. Seilte stort sett hele dagen i dag, men med vind bakfra på ikke mer enn 5-6 knop, har det gått sakte. Det er jo veldig behagelig da, så vi klager ikke. Alt er bra ombord, selv om vi sliter litt med å finne på hva vi skal spise. Nå har vi kun lyst på retter som innebærer kjølevarer som ost etc. Vel, det er på tide å putte håndholdt GPS, VHF og sattelitt tlf i stekeovnen. Vet ikke om det hjelper, men det kan ikke skade, tror jeg. Ideen er at det skal redde elektronikken fra å ødelegges av lyn.