Yacht Haven Marina

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Tue 18 Nov 2008 06:49
Just arrived Yacht Haven marina, on the NE side of Phuket Island, after cruising the spectacular Phang Nga Bay and the surrounding majestic limestone islands. We've enoyed a few days of slow cruising in calm winds and thrilling dinghy-exploring trough amazingly beautiful caves and hongs (hong is the thai word for room). Yesterday we visited this cave which was like a 100 metre tunnel (and home to a huge colony of bats), ending up in a beautiful hong with small monkeys on every rock -chatting like they were having a meeting. The place was so magic. We found it hard to leave -and almost missed our exit as the water was rising quickly. We had obout 3 cm of clearance over the oatboard when leaving from the hong to the tunnel again.

Now, being in a marina, with 100 of planned projects to finish, surroundings are not so magic! Will leave the Silene here, giving her a break while travelling inland with mum and Rolf. Our planning however, turned out to be very poor. We hoped to haul out before our planned visit. No haul-out facilities here though. Still not giving up planning (we are low learners), so plan B is to haul-out for antifouling first thing in january. News from our land based stay here in Thailand can be found on our weblog at http://www.sysilene.blogspot.com/

Vi er ankommet Yach Haven marina, lokalisert på nordøstsiden av Phuket, etter å ha seilt rundt i den spektakulære bukten Phang Nga. Det var fanastisk å seile rundt mellom de uttallige øyene med sine mange huler og laguner som vi kunne utforske fra gummijolla. I går var vi inne i en bekmørk hule. Hulen var formet som en 100 meter lang tunnel som snirklet seg innover mot øyas indre. I lyset fra hodelyktene kunne vi se hundrevis av flaggermus over oss i det vi drev med strømmen innover. I enden av tunellen var et lite hull vi måtte gjennom, og på andre siden; den mest fantastiske lagunen du kan tenke deg. SStore grønne trær, sollys, sommerfugler og apekatter på hver sten. De plapret i vei og så ut til å ha et slags morgenmøte. Det er vanskelig å forlate magiske plasser, og da vi endelig snek oss ut igjen, hadde vi kun 3 cm klaring over motoren på jolla (stigende vann).

Her, i marina, kan vi ikke si at omgivelsene er særlig magiske (selv om det ser ut til å være en fin marina). Vi kommer til å forlate Silene her et par uker for å reise litt i Thailand sammen med mamma og Rolf. En strek i regningen var at vi trodde vi kunne løfte båten for bunnsmøring her før denne innlandsreisen.... Det er ikke det første tilfellet av kommunikasjonsproblemer i Asia, og sikkert heller ikke det siste. Det blir ihvertfall ikke løfting her eller nå, og vi kan ikke utsette marinabesøket fordi det er fullbooket. Så da får vi bli her da, betale for luksusen, brette opp armene og sette igang med de mange prosjekter som står på lista. Jørn er på utstyrsjakt. Jeg går ikke fort nok med en skadet fot, og fikk ikke være med. Selv tror jeg han synes det er lettere å få haik uten meg..... burde egentlig vært lettere, eller? Plan B (vi burde snart lære, planer går stort sett alltid fløyten) er å løfte rett etter nyttår. Nyheter fra vårt landbaserte opphold i Thailand kan leses på Siste nytt (http://www.jordomseiling.blogspot.com/)