Moving north

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Tue 28 Oct 2008 00:53
02:03.300N 100:20.400E

We had three very nice days in the historical town of Melaca, visiting museums and places of interests. Nice to be tourists for a few days. We decided to skip Kuala Lumpur and are now back on track trying our best to make our way north in the Malacca strait without too much grief. Just left our anchorage in Klang channel, hoping weather will stay fair. With few sheltered places to stop, we've decided to go over night and plan to arrive Penang tomorrow afternoon.

Etter den heller slitsomme seilasen opp til Port Dickson var vi raske til å komme oss ut av båten for et par dagers pause. Allerede neste morgen sto vi på et busstopp, litt uskire på hvor vi skulle. Valget sto mellom storbyen Kuala Lumpur og den historiske byen Melaka. Det ble sistnevnte (hadde ikke råd til å besøke begge). Sammen med Lasse og Lisbeth på den svenske båten Hilda nøt vi travle dager som turister og strotrivdes spesielt i den gamle, godt bevarte chinatown-delen av byen. Etter måndeder med ulike varianter av nudler og ris, la vi likegodt inn besøk både på Mc Donalds og Pizza Hut. Undertegnede fikk også tryglet seg til et kinobesøk, men ble litt skuffet da popcornet ikke var salt, men tilsatt karamelsmak (popcornet er jo en av grunnene til å gå på kino).

Tilbake i marinaen hadde vi planlagt en dag med hvile før videre seilas. Som vanlig var arbeidslista så lang, at det eneste avslappende vi rakk var en kort svømmetur i bassenget, etter at solen var gått ned og det var blitt mørkt. Middagen ble droppet for en lysfest-avslutning hvor vi fikk smake utallige tradisjonelle retter og besøke malaysiske familier i deres hjem.

I går forlot vi marinaen klokken 07, som eneste båt. Været virker ustabilt, og de fleste hadde bestemt seg for å vente. I tillegg var det helligdag i går, og da kunne man ikke få videre seilingstillatelse uten å betale en formue.Vi droppet tillatelsen og håper å slippe unna med dårlige bortforklaringer i neste havn. Været var bra i går, og i dag ser det heller ikke så ille ut (fremdeles motvind, men ikke så kraftig som forrige uke). Motoren brukes mye for tiden. Jørn er veldig fornlyd med sin innsats for billig diesel i Port Dickson (haiket fra nærmeste bensinstasjon med 65 liter diesel).

Det er veldig få beskyttede plasser å stoppe underveis her, så det ser ut som om vi kommer til å seile over natten. Vi forventer å ankomme Penang i morgen ettermiddag.