Mot Marquesas; dag 1 og 2

Silene's cruising log
Jørn and Eli Nygaard
Wed 25 Apr 2007 22:41
02:25.200S 92:20.200W

Vi forlot Isabela kl 12 i går formiddag, etter å ha lusket rundt inne i båten i frykt for å bli oppdaget av havnekapteinen. Vi hadde nemlig ikke sjekket inn på øya, og ville helst slippe å måtte gjøre det siste dagen (det koster litt å sjekke inn). Med nybakte brød og pizzaer stakk vi til havs. Serai dro en time før oss, og Menja et par timer etter. Dette første døgnet har vært preget av veldig veldig lite vind. Vi seiler når vi kan, men innimellom går det smertefullt sakte. Ser ut som om vi har vært litt mer heldige enn de andre båtene. Vi klarte å holde det gående for seil i hele natt. Nå har vi fått litt vind igjen, og med god hjelp av strømmen går vi 5 knop mot Marquesas. Margarita som ligger et døgn foran oss, har ennå ikke fått stabil vind...

Av alle snåle dynamo-problemer, fikk vi oppleve et nytt i dag; dynamoen falt av. Bolten var brukket tvers av. Jørn har rotet frem en reservebolt, og alt er nå ok.

Nå er snart 2 dager gått. Kanskje vi bare har 28 igjen ;)

IN ENGLISH
All well onboard. Very light winds are causing a quite slow progress, but luckily the current is pushing us in right direction. We are in contact with boats nearby, and it seems like there is not much wind around. Well, at the moment we are doing 5 knots with help of the current .so no need to complain.