Rob Roy Glacier

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Sat 30 Mar 2019 09:21
Enda en fin hikingtur. Vi kjørte fem mil fra Wanaka for å gå en sti opp mot breen. Været var godt, selv om det skyet litt til etter hvert. (Da vi våknet i morges, var det skyfritt og nydelig morgensol.) Bilturen var allerede en liten opplevelse på en vei som gikk i en dal under høye fjell. De høyeste var mer enn 2000 m. Langs veien var det enorme beiteområder. Der gikk kyr, sauer og hjorter og beitet. New Zealand har en enorm kjøttproduksjon. Det ikke-subsidierte landbruket deres står for de største eksportinntektene.
Stien vi gikk på denne gangen gikk for det meste i skog, langs ei elv som var matet av breen. Elva gikk i strie stryk og stien gikk oppover, ikke som den vi gikk for to dager siden, men likevel 450 m opp over drøye 5 km.
Selv om det går mot slutten av sommersesongen, er det mange turister og mange fotturister, fleste unge, men en og annen nesten på vår alder er det jo.
Vel tilbake spiste vi solide middagsporsjoner på meksikansk restaurant.
I morgen drar vi til Queenstown.