Romjulsdrøm - vann til øya!

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Fri 27 Dec 2013 20:28
Årets julaften er en av de vi sent vil glemme. Den begynte med litt smårusket vær, men vi fikk gjort de siste innkjøp og tatt et julebad på stranda i tide. I tide før uværet braket løs. Det var det verste vi noen gang har opplevd mht lyn og torden og nedfall fra himmelens sluser. Litt ekkelt i perioder da det lynte og tordnet som verst like over hue på oss, med tanke på manglende lynavleder.
Vel, det gikk bra med oss, men verre med øya St Lucia og naboøya St Vincent. 5 døde på St Lucia, 8 på St Vincent, 2 busser ble skylt av veien og mange broer på vei sør til flyplassen ble feid vekk. Brokollapsene tok med seg vannforsyningen, så hele øya er uten vann, fremdeles, ganske prekært for befolkningen, for buiseness, for alle. De jobber på spreng og håper på en løsning over helga, men det kan ta tid og ingen vet...........
Vi har vann foreløpig men har begynt å spare. Vi vet jo ikke helt hvor lenge vi blir nødt å være her, mange båter flykter nå fra havna.
Det var også det verste uværet på øya siden en hurricane i okt 2010, men ødeleggelsene nå i jula var større enn dengang. De sier de får hjelp av naboøyer og EU, Erna er du der?
 
Vi var happy for at vi hadde planlagt julefeiring i båten og ikke var på grillparty på stranda i Bequia, det ble nok en selsom opplevelse.
Maria og Steve ankom båten vår gjennomvåte, så de fikk låne litt “festantrekk” av mannskapet på Tatt av vinden.
Vi hadde en hyggelig julaften med “lokal food” og under noe spesielle værforhold.
 
Noen som også fikk merke uværet, var den siste ARC båten “Beatle” som kom inn, etter 31 dager, de satte ny rekord i laaaang tid........
De hadde det helt fint sa kapteinen, de gikk ned i båten og satte seg til det gikk over, en stålbåt tåler jo det!
Og han var ikke kaptein på noe motorbåt, så med så lite vind som årets forhold gav i perioder, var det jo bare slik det måtte gå. (Thank god Lars for at du ikke var der)
De fikk en mottakelse sistemann verdig, masser av mennesker møtte frem med horn og flagg og rom og alt som hørte til en staselig velkomst.
 
Nå er jula over og vi har begynt å jobbe oss nedover på dolisten.
I går vinsjet jeg skipperet i masta 3 ganger! Det kjentes i ettertid. Lamper skulle skiftes, genakerfall på plass, og klargjøring av innstallasjon av ny radar og kartplotter.
I dag kommer alle bestilte deler, så nå er det mye innstallasjonsarbeid før vi kan dra videre på vår ferd til Martinique.