Las Palmas 10. november 2013

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Sun 10 Nov 2013 19:38
I dag startet ARC +, dvs 50 båter som skal via Cap Verde til Saint Lucia. Pga rekordpåmelding til ARC i år har de organisert det slik for å få plass til flest mulige deltakere. Ganske mange av dem lå på vår pontong, deriblant 3 norske, så vi fornemmet den noe hektiske stemningen før starten. Vi husker fra 5 år tilbake, og det kriblet nok litt, det ble en sensibilisering for vår egen innspurt.
Masse mennesker var møtt fram for å ønske de god seilas, med salutt og musikk og det som hører til.
På fredag var det avskjedsparty for de som dro og velkomstparty for oss andre, med flott show og fri flyt av drikke, og ikke fullt så mye å spise. Men slik blir man kjent med andre eventyrere, noe av det som inspirerer og er spennende, møtet med morsomme mennesker, noen treffer man igjen, andre ikke.
Vi ønsket Kjell og Lone i Kriviacalo god tur, og ja, Karin, jeg har overbrakt din hilsen.
Våre egne forberedelser er nå så smått i gang, skipperen har i to dager stått på hodet ned i watermakeren uten å få den i gang. Men en representant fra leverandøren kommer til by’n og har lovet å få den i drift igjen, og det skal han altså, for nok vann på havet setter vi umåtelig pris på.
Vi har også funnet igjen vår leverandør av frukt og grønt som blant annet leverte tomater som holdt seg friske i 23 dager. Menyer og handlelister er under bearbeidelse.
I går hadde vi et hyggelig besøk av Svein Erik og Anne Guri fra Trondheim, Svein Erik er en kollega av Bjørn.
 
Etter noen dagers god søvn og hvile er vi nå i riktig modus. Mer enn to gjøremål hver dag kan lett bli for mye. Det er underlig hvor lett man tilpasser seg omgivelsene og mulighetene for å si det slik. Las Palmas er også en svært hyggelig by, og selv om klimaet sør på øya er varmere, så er vi tilfreds med ca 23 grader og for det meste sol.