Fremme på San Cristobal på Galapagos - og vi venter på å komme i land

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Thu 22 Mar 2018 02:22
Ankomst Cristobal i morges etter nokså nøyaktig 7 døgn. Det syns vi er veldig bra og raskt. Vi har motorseilt kanskje to døgn, resten har vi seilt, så det meste av dieselen er igjen på tanken. Vi har heller ikke hatt en eneste regnbyge, så båten ble ikke vasket på denne overfarten. Og lyn har vi kun hatt i i omkringliggende skylag og som har slått mellom skyene. Så alt i alt har vi hatt en veldig grei seilas på overfarten. Så nok en gang konstaterer vi at det normale er avvik fra normalen, altså det som kan leses i bøkene.
Vi fikk EN liten dorado (gullmakrell), det var det hele, men det ble en utsøkt ceviche av denne som ga mersmak blant mannskapet. Vi hadde mørke netter uten måne. Men månen besøkte oss så vidt de to siste dagene. Men til gjengjeld hadde vi en fabelaktig stjernehimmel. Melkeveien nærmest lyste opp himmelen, og det er morsomt å ligge i cockpiten med starchart og lokalisere stjernebildene. Sydkorset ble etter hvert synlig, Karlsvogna ligger opp ned, og ja selv månen i ny er snudd 90 grader.
I går ettermiddag passerte vi ekvator og vi har altså seilt til den sørlige halvkule, jippi! Vi prøvde å ta bilde da navigatoren viste 6 nuller. Vi feiret begivenheten med å skjenke kong Neptun en liten rom. Og vi var solidariske og skålte med.
Men her ligger vi nå utpå bukta og venter på at representanter for alle myndigheter skal komme og gjøre sitt. Det har vært fire delegasjoner her allerede, men vi venter også på en representant for nasjonalparken og at de skal gasse båten. Da kan vi dra i land. Vi har da badet litt i mens, og kost oss med noen sjøløver og et par skilpadder som har vært så hyggelige å avlegge oss et besøk. Men etter sju døgn i sjøen verker vi etter å komme i land, puh!!

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com