De la vida en Colombia

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Sat 20 Dec 2014 18:46

Her snakker de fleste dårligere engelsk enn vi snakker spansk, så det er bare å kaste seg utpå og praktisere det lille vi har lært. Vi har med oss spanske lærebøker og har prøvd å øve litt de fleste dagene før vi kom hit. Og litt er mye bedre enn intet. Jeg (Eva) klarte å kjøpe medlemskap på fitnessenteret (helsestudio) like ved marinaen med mine små spanskferdigheter, så alt hjelper. Og så har vi en gyllen anledning til å lære.

Vi meldte oss inn på fitnesssenteret med airkondition og bra utstyr, i over 30 grader er det ikke dumt å kunne trene i avkjølede lokaler. For øvrig er lufta tørr her, så varmen kjennes ikke så trykkende. Luftfuktigheten er ikke mer enn 26 – 45 %. Og det er saktens avkjølende vind, det blåser til tider friskt her, fallvinder som kommer fra fjellene i Sierra Nevada, noe vi fikk merke i innseilingen til Santa Marta.

Foreløpig har vi bruktmye av tiden til alt papirarbeidet, costums og immigration. Vi har brukt en agent (Dino) for å lette veien gjennom byråkratiet. Dino tok oss med til immigration første dagen, og advarte oss mot en type menn vi ikke likte. Vel, det er noe med enkelte myndighetspersoner, og de finnes overalt.  Dino visste hvor mye pesos han skulle legge inn i passene for at det skulle gå litt smidigere, så offiseren smilte nok. I tillegg ble han ekstra blid da jeg fortalte at jeg hadde en kollega fra Bucaramanha, der var nemlig han også fra. (Korrupsjon er en bedriten business, og vi vet hva vi mener, men ikke helt hvordan vi skal forholde oss.  Det virket som det var fast pris for å få stemplet i passet... Når en er ute på egenhand kan en ikke ta alle prinsipielle kamper. Dessverre.)

Ellers er colombianere så langt veldig blide og vennlige. Det er også fullt av politi overalt, så man føler seg rimelig trygg. Marinaen er dessuten godt bevoktet. I går kom vi først ikke inn på fitnessenteret, det var opptak til Colombias utgave av «God morgen Norge», «Buenos dias Colombia». Om enn noe annen profil, det var blant annet visning av colombianske bademoter.

Etter reparasjon av diesellekasje på generatoren, rens av watermaker, finne diverse sjapper, prate med seilere mm, så skal vi snart utvide horisonten for opplevelser.

 

På morgenturen vår i dag møtte vi på fiskere på stranda som klarte ut garnene etter nattens fangst.

m_P1100798

 

Så skulle fangsten til den lokale markesplassen, like på stranda. Vi traff disse to karene:

 

m_P1100793

 

Etter jul tenker vi oss å besøke indianerne i nasjonalparken, foreløpig blir det bare med denne skulpturen:

 

m_P1100797

 

Hasta luego!