Tornado, og litt annet

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Thu 3 Apr 2014 23:14
Vi hadde en bedre lunsj på Duffy's bar i går da jeg plutselig ble var en tornado komme sigende bak fjellet og deretter utpå bukta hvor vi ligger med båten. Jeg tok iphonen og løpte ut til sjøkanten, like etter var hele restauranten tømt og alle knipset det spektakulære synet. Den beveget seg litt ut og inn i bukta, og vi krysset fingre for at den ikke skulle treffe Tatt av vinden. Heldigvis, den forble utpå og døde siden ut, puh!
De lokale sier at de ser slike normalt bare i hurricanesesongen i august og september.

På Vieques er det en atmosfære med fravær av stress, de kjenner vel knapt ordet. Vi leste i en guidebok at hester benyttes som framkomstmiddel og følger de samme trafikkregler som bilene. Vi trodde de kjørte med vogn, men nei, de rir/ galloperer gjennom gatene, ganske artig syn. Så er også øya full av hester som gresser overalt, i veikanter og på strender. Og mye skit overalt!

I går morges hadde vi et eksotisk besøk til frokosten. Vi trodde først det var en skilpadde, men ved nærmere ettersyn var det en diger øgletype/ iguana. Vi visste ikke at de tok seg slike lange svømmeturer og dykket og svømte svært så raskt.

Også i går, skulle vi ha en liten happyhour på Duffy's før middag, den ble lengre enn planlagt. Vi traff to kjempeartige amerikanere fra Colorado og hadde det svært så trivelig. En av dem laget film og intervjuet oss på video, vi levde visst det som var drømmen hans. Vi hadde det så trivelig at han ringte kjæresten for at hun skulle komme å hilse på oss. Det gjorde hun, pent pyntet etter en stund, men hun hadde jo ikke vært med på oppturen.......!

I morgen legger vi ut på 3,5 døgns seilas til Bonaire. Vi måtte over på den andre siden av øya for å sjekke ut. Dessverre var mannen akkurat gått for lunsj, ikke slike vi har definert i AML, men iht islandtime, nesten to timer ventet vi!
Vi håpte i det minste at han var blid etter lunsj, mem nei, gretten og med et markeringsbehov. Hva hadde han gjort i lunsjen, uten suksess?