Den fjerde nattevakt - ikke av Falkberget, men på vei til New Zealand

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Sun 21 Oct 2018 06:43
Siden i formiddag har vi hatt en mild passat, dalende langsomt fra 17 til 12 knop, selvsagt litt opp og ned. Skjønt mild passat? Det gjeler bare vindstyrken. Temperaturen preges av at vi har kommet ned på 28 grader sør. det er fem grader ut av tropene. Temperaturen i sjøen har falt fra 27 på BorA Bora til 19 her vi nå er. Fleece og fullt uværssett er obligatorisk på natten i cockpiten nå. Men på dagen, om sola titter fram, går det fint med shorts og bare en tynn fleece.
Ved midnatt er vi halvveis. Men det meste av slitet på denne turen ligger sannsynligvis bak oss. Nå har vi knapt en meter svell. Det caar mer slitsomt med 2,5 meter svell, toppet av en meter vindbølger.
det går greit med mannskapet, men jeg savner Eva på denne turen. Jeg er likevel glad for at hun er på New Zealand. Skulle noe skje her ute, er en henvist til seg selv, ikke noen profesjonell hjelp. Mest sannsynlig så går alt helt bra med henne, helt av seg selv, og jeg bekymrer meg ikke på noen måte for henne. Det må alle dere der hjemme vite.
Jeg har første vakta. Den er kort, bare en time, til åtte, så går jeg på igjen klokka tolv. Solnedgangen var vakker, men kald, og nå siger mørket på.