San Cristobal

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Wed 28 Mar 2018 16:10
Vi er i dyrenes rike og på deres premisser. Det dominerer både det marine livet og livet på land. Det er ulike dyr og opplevelser av disse hvor enn vi ferdes. Øyene på Galapagos er forskjellige både hva angår naturen og hvilke dyr som dominerer. Her på San Cristobal er det først og fremst alle sjøløvene som befinner seg nærmest overalt hvor man ferdes langs sjøkanten. De ligger i klumper på bryggene slik at porter er satt opp for å hindre for mange i å komme for langt opp. De breker, hoster, nyser, freser og i det hele tatt lager alskens lyder. Og vi har to av dem som leieboere på badeplattformen. I tillegg har de en odør som vi begynner å finne sjenerende og på natta når vi skal sove i akterkabinen like ved. Så nå har vi stengt av adkomsten, sorry alle som fant det komfortabelt hos oss. En stund hadde vi en ganske så mannevond svær hann. Han lot seg ikke pelle på snuten, han freste mot oss ved forsøk på å skremme ham litt unna. Det samme gjorde han overfor konkurrenter av samme familie.
Langs sjøkanten utenfor sentrum er det mange iguaner. De går nærmest i ett med lavasteinene de lever på, det er tydelig at evolusjonen har bidratt til en tilpasning for overlevelse. Og de er lite redde, man kan komme ganske så nært med en viss forsiktighet før de rusler av gårde. De er noen pussige vesener som minner om førhistoriskae arter.
Vi har vært på kombinert dykkertur og snorkletur til Kickers Rock, og vi var nok ikke helt heldige med turoperatørens arrangement og utstyr.
Det var et bra dykkermål, men heller mindre å se for snorklere pga dårlig sikt. Dessuten streiket motoren og styringa på på båte, som også generelt var lite sjøsikker, så det tok tid før vi kom hjem, og vi fikk ikke gjort alt vi skulle. Men turen bød likevel på opplevelser. Vi så en koloni med blue foot bobbies, noen måkelignende fugler med blå føtter. Og vi ble kjent med backpackere fra Korea, turister fra USA, Colombia mm

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com