I Auckland

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Thu 21 Mar 2019 23:00

Annenhver dag forsøker vi å starte med en liten løpetur, Eva en kilometer lenger enn jeg. Disse løpeturene er til stor hjelp for velvære. De hjelper også litt mot frustrasjonen at vi ikke får noen endelig dato fra Seven Star Yacht Transport for lasting av «Tatt av vinden» på skipet som skal frakte henne til Southampton. Vi har fått en kanskjedato 5. – 6. april, men det er bare til liten hjelp når datoene følges av TBC – to be confirmed.

 

I morgen flytter vi over i den største marinaen på den sørlige halvkule, nemlig Westhaven marina. Dermed går døgnprisen ned til under det halve! Men det er fint å ligge her i hjertet av Auckland, bare et steinkast fra restauranter og annet. Det blir et par kilometer til sentrum når vi kommer i Westhaven. Men vi har våre metoder, vi har investert i nye sammenleggbare sykler. Dermed er det bare en lite svipptur.

 

For et par dager siden var vi ute og spiste middag med Anette og Allan fra «Nala Danica». De venter også på Seven Star. Espen og Robin på «Mera» ligger ute på øyene og venter. «Ultimo» dukket opp her i marinaen i går, de skal senere nordover i Stillehavet og besøke flere øygrupper på vei mot Thailand. Det hender ofte vi skulle ønske at vi var noen år yngre, en sesong eller to til her i Stillehavet ville ha vært fantastisk. Men vi vet at det er en riktig beslutning å stoppe her. Foran oss ligger våren og sommeren i Europa. Deretter planlegger vi andre eventyr. Livet har mye å by på. Og det skader ikke at krona har styrket seg ørlite, mer vil være velkommen!

 

For to dager siden var vi i Auckland zoo. Høydepunktet var å se et hvitt nesehorn. Dem er det som kjent ikke mange igjen av. Det er noen riktige kolosser. Bortsett fra det, er det litt trist å se store dyr i innhegningene i et zoo. Flere av de afrikanske har vi sett i Sør-Afrika (og Bjørn har sett enda flere i Øst-Afrika), og det er en helt annen opplevelse å se dem i det fri. Uansett, det ble en fin ettermiddag.