Nattevakt

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Sat 20 Oct 2018 12:16
Endelig har svell og bølger og vind roet seg litt. Nå har vi omkring 16 knop vind, vi har endelig kurs direkte for Whangarei. Vi har fått opp farta og ligger nærmere 7 knop, og vi har mere seil å sette.
Alt handler om framdrift nå, for å nå fram innen værvinduet lukkes av en kaldfront som vil komme over NZ og gi motvinder fra SW med 20 – 25 kn. Den er beeregnet å komme på fredag. Vi forsøker å nå fram natt til fredag. Jeg har snakker på kortbølgen med Pelle på “Loupan”, de er på vei til samme sted, men fra Fiji. Pelle og Ulla har vært i Marsden Cove tidligere, og han sa at det var helt uproblematisk å anløpe marinaen i mørket, og vi vil vel ha i alle fall litt måne gjennom et skydekke.
Jeg håper vi vil ha seilvind til og med mandag, i så tlfelle vil vi ha nok diesel til å holde anstendig fart inn. Men mens jeg skriver dette, hører jeg at vinden spakner. La oss håpe det er midlertidig.
Jeg har vakta fra midnatt til to, så tar David over til fire, og Mia fra fire til seks, til slutt kommer jeg på igjen.
Det er kjølig på nettene nå, vi er ute av tropene. Så det er fullt uværsantrekk med fleece uner jakka.