Det er uvant

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Sat 15 Sep 2018 15:54
Det er lenge siden vi la ut på en litt lengre overfart. Nå har vi gjort det. Overfarten fra Bora Bora til Niue venter vi vil ta 8 dager. Sjøkøya i salongen er på plass, det er der skipperen sover under en overfart. Akterkabinen er delt, slik at det blir smalt nok til å unngå å rulle alt for langt fram og tilbake når Eva sover der. Det er uvante bevegelser og lyder.
Denne gangen har vi igjen ryddet styrbord side av cabinen i piggen. Der har vi tatt med oss svenske Mia, som vi møtte på Bora Bora. Nå sitter hun nattevakt mens skipperen sitter og skriver.
Vi har nå forlatt den snilleste delen av Stillehavet, når degt gjelder vær, derfor er vi forberedt på litt mer vind enn ellers. Vi har hyret værruteren Bob på New Zealand, og vi går, etter hans råd en omvei nordover for å komme unna den kraftigste vinden. Foreløpig skjøter vi på med dieselforbruk av og til for å holde god framdrift.
Ennå har vi ikke vært ute mer enn 18 timer, det kjennes lenge, men sånn er det første døgnet på havet hver gang. Etter 3 - 4 døgn går likon tida raskere. Natta startet med månrsigdd, den er voksende, deretter kom stjernene i større grad fram. Så var det skyer og regn. Om 20 minutter er det soloppgang. Det er vekslinger, og nå lysner det bak hekken, mot øst. Det nærmer seg tiden da skipperen skal ha en tallerken havregryn og melk.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com