Førstereis-prisen

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Sat 21 Apr 2018 22:28
Førstereis-prisen må absolutt tildeles Anne Sofie. Siden hun kom ombord i Puerto Ayora for to uker siden i morgen, har hun ikke en eneste gang vært antydningsvis sjøsyk. Nattevaktene tar hun på strak arm og med godt humør, men det som virkelig kvalifiserer, slik jeg ser det, er at hun sover alle netter i forkabinen, i piggen, under seilas. Det har ingen gjort før med slik rotete og rullende sjø vi har nå. Anne sofie bare setter på øreklokker og stenger den verste støyen ute.
Hun har selvsagt muligheten for å sove i salongen, noe de fleste av oss finner langt mer komfortabelt under seilas, men nei.
Anne Sofie deltar dessuten i matlagingen, uansett rullende og humpende sjøer. Eva og jeg er imponert.
Vi ser alle fram til å komme til Marquesas, Det et løft å ha lagt bak seg den første tredelen av turen, dessuten dermed å kunne se at det er mindre enn 2000 nm igjen til Fatu Hiva. Vi startet med et tretall som første siffer, nå er det altså et ett-tall som første siffer. Men uansett, det er to uker igjen.
Dessuten ser det ut til at regnværet vi har hatt mer enn nok av i det siste, har forlatt oss for en stund. Det sier værmeldingen, og det ser slik ut på himmelen, men en vet aldri. Vi lengteer etter laber bris og solskinn, her er frisk bris og bare håp om solskinn.
Vi har stadig besøk av noen fugler her ute. Temmelig langt fra nærmeste øy eller fastland. Vi har begynt å fiske, men foreløpig ingen resultater.
Men maten vi har med er god den.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com