Snorkling med piggrokker

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Tue 24 Jul 2018 23:15

Etter en dag med mye vind og en dag med både mye regn og vind, så er det nå praktfullt sommervær. Dvs vintervær, for her har vi passert midtvinter og sola står relativt lavt. Alt er motsatt her på den sørlige halvkule. Sola "går" motsatt vei av hjemme og det blåser andre veien rundt lavtrykkene, osv. 

Vi nyter livet for anker, og i bukta der vi ligger er det mellom 20-30 båter til enhver tid, beskyttet bak revet og med fantastisk utsikt mot alle fjelltoppene rundt. Det er deilig badevann, to skilpadder som tydeligvis holder til i bukta, kommer stadig på visitter og hilser på. 

En dag hadde vi en felles utflukt sammen med tre andre båter til et utsiktspunkt (Belvedere). En flott naturopplevelse og i hyggelig selskap. 

I dag har vi snorklet med stingray og blacktip haier. Vi hadde en felles ekspedisjon sammen med den norske båten KEA. Og nok en grense er flyttet! I starten var det litt skummelt når tre fire digre stingray smyger seg rundt kroppen din på jakt etter mat. Vi er i stingray city, et berømt sted der turistene ofte mater dem og da blir de riktig så nærgående.  Litt i det meste laget, i hvertfall i starten før man føler seg tryggere. Det var en morsom opplevelse å snorkle med disse digre flakene av noen rokker, ca en til halvannen meter mellom vingespissene. 

Da hordene av turister fra Hilton resort kom, var vi på vei tilbake. Og på veien fant vi frem til en Tiki park i sjøen, en samling med 7 tikier. En Tiki er et gudebilde hogd i stein. Dette er polynesernes gamle guder som ofte har noen fellestrekk, som store trillrunde øyne, stort hode og tykk mage (se bilder). Vanligvis finner man dem rundt omkring på land, i parker, ved gamle bosteder osv.