- Na na - farvel til Fransk polynesia og siste stopp p å Bora Bora

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Fri 14 Sep 2018 21:26

> I ettermiddag legger vi ut på vår seilas mot Tonga, med planer om å stoppe på Niue, verdens minste land, underveis.
> Dermed forlater vi Fransk polynesia som vi har vært på siden begynnelsen av mai. De tre øygruppene Markesas, Toamotus og Selskapsøyene er geologisk ganske forskjellige. Kulturelt har de mange fellestrekk gjennom den polynesiske kulturen.
> Polyneserne er stolte mennesker med en gammel historie, skjønt ingen vet eksakt hvor lenge de har bodd på øygruppene.
> Markesas har høye dramatiske fjell uten rev rundt og er den yngste øygruppen. Toamotus er de eldste og består av atoller, dvs rev rundt en lagune der fjellene har sunket i havet. Selskapsøyene har både fjell og rev.
> Bora Bora tilhører selskapsøyene men skiller seg ut som den eldste av dem med rev rundt en stor gjennomgående lagune rundt øya. Den har altså både rev som har vokst seg til øyer og en øy i midten av lagunen med høye fjell, akkurat like fantastisk vakkert som beskrevet. Vi leide bil og hadde god tid til å stoppe og nyte mange idyller underveis. Det er 32 km å kjøre helt rundt.
>
> Vi sier takk for oss, for en opplevelsesrik tid, mauruuru ( takk på polynesisk).
> Vi sier også hei, iaoranana og ha det, nana.
>
> Sendt fra min iPad