Under en tredjedel av overfarten igjen.

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Sat 28 Apr 2018 22:05
Det er lørdag formiddag og i natt passerte vi to tredjedeler av overfarten fra Galapagos til Fatu Hiva, den første øya vi skal besøke på Markesas. Markesas er en øygruppe i Fransk polynesia som består av 4-5 større, og noen mindre øyer. Vi planlegger å besøke 3-4. Til Fatu Hiva kommer stort sett bare langturseilere, det er ingen flyplass eller annen offentlig transport til øya. Etter sigende og fra bilder, skal det være svært vakkert der. Vi skal ankre med utsikt til grønnkledde spektakulære fjelltopper i Bay of Virgins. Opprinnelig het bukta Baie de Verges (penisbukta). Imidlertid falt ikke navnet i smak hos misjonærene, så de føyde til en E i navnet, derav det nye.
Til denne øya kom Thor Heyerdal i 1935 på bryllupsreise med sin første kone Liv.
Vi teller nå ned dagene og gleder oss til å se land, til å sove relativt rolig en hel natt, til å bevege oss normalt uten å holde seg fast og være nødt til å planlegge alle bevegelser. Når det er sagt så har vi fin passatvindseilas, bra vær, månelyst og stort sett stjernehimmel.
Stillehavet er virkelig stille, ja så stille at vi har skrudd av navigatoren for å spare strøm, litt uvant ift tidligere overfarter der vi stadig sjekket radar og AIS. Vi har sett 3 skip på to uker og så vidt masta på en seilbåt i det fjerne, men ikke et fartøy på over en uke. Av annet liv ser vi masse fugler og vi undrer oss over hvor mange som flyr og lever så langt til havs. Vi har sett ryggfinnen på en hai, og selvsagt mange flyvefisk som feilnavigerer og havner om bord. Vi satt med ettermiddagskaffen en dag da en stor flyvefisk på 10-15 cm fløy gjennom cockpiten og havnet i sjøen på den andre siden av båten. Den passerte Anne Sofie sitt hode med en halvmeter. Ikke tenkte vi på denne typen farer.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com