38:14.93N 9:17.9W - i den Portugisiske passaten

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Mon 26 Aug 2013 15:36
Vi seiler i den portugisiske passaten. Endelig har vi drømmeforhold. Laber bris inn på styrbord låring. 5,5 til 7 knop. Solskinn. Litt kjølig i lufta, men lavt i cockpiten er det bare å la sola produsere d-vitaminer. Vi forlot Cascais i nesten vindstille. Vinden ventet på oss en halvtime utenfor havna. Lagos neste. Bare litt over 90 mil borte nå. Vi regner med å være der en gang i morgen formiddag. Så blir det noen avslappende dager før jeg på lørdag legger ut på de 600 mil til Las Palmas. God værmelding foreløpig.
Livet er godt, og det er lett å glemme en natt med stiv kuling og full storm på siste stykket inn til Cascais. For ikke å snakke om full kuling inne i havna. Da er det bedre å huske på togtur inn til Lisboa og en god lunsj.
På styrbord passerer cruiseskipet “Azamara Quest”. Foran oss krysser tankeren “Polargas”. Den gjør en liten avviksmanøver for at CPA skal bli nærmere en nm. Vi ligger på 160 grader (T) og skal holde den kursen til i morgen tidlig. a regner vi med å snart kunne runde Cabo Sagres, som representerer Portugals SW hjørne.
Jeg har hatt min siesta. Marlon og Javier har sin nå.