Francis bay, St John, UVI

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Sun 23 Mar 2014 21:00
Det har vært noen deilige fredfulle dager på St John, ganske så ulikt de andre stedene vi har besøkt til nå. 2/3 av øya er nasjonalpark, innkludert havområdet rundt, med korallrev mange steder. Det betyr mindre sivilisasjon og færre støyende charterbåter. De får ikke den supporten de ønsker, det er langt mellom barene, og for den saks skyld også hus og veier. Her kjører alle i store jeeper, og det er forståelig etter å ha sett hellingsvinkelen og til dels standarden på veiene.
Øya har mange flotte og interessante, godt merkede hikingturer, vi gikk like godt tre av dem i går, som ble en tur over øya til bukta på sørsiden (Coral Bay). Ned- og etterpå oppstigningen på den andre siden var bratt og krevende (og varm), men jaggu kjørte det også jeeper der, jeg foretrakk å gå....
Vi hadde stedvis flott utsikt til alle kanter, både til de Britiske jomfruøyene og vestover mot St Thomas. Vegetasjonen var preget av lite nedbør med en hel del digre kaktuser. Det var nok et av de bedre badene da vi kom tilbake.....!

I dag har vi snorklet på revene rundt i bukta, vi hadde håpet på å få se en skilpadde, de legger egg her og kan ses av og til. Men så heldige var vi ikke. Derimot er det masse flotte fisker i alle regnbuens farger som svømmer nesten inn på stranda. En ganske stor stringray svømte langs stranda, 2 meter fra land! Og i går så Bjørn en liten hai (ca 1 m) like ved båten.

Nye bilder publiseres neste gang vi har internett.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com