Fortsatt Papeete - fortsatt Heiva

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Fri 13 Jul 2018 22:23
Vi ligger fortsatt i Marina de Papeete. Dels føler vi behov for litt dovenskap, dels ønsker vi å oppleve litt Heiva, dels er det småjobber på båten. Vi har det fint her, nyter å ligge i vindskyggen av Tahiti. Her er det nesten ikke vind i marinaen. Så blir det til gjengjeld varmt nok på solfylte dager, og de er det absolutt flest av. På morgenen er det ca 21 grader. Det er litt kjølig for oss nå, så til morgenkaffen tar vi oftest på en tynn fleece. Men hver annen eller hver tredje dag er det en liten løpetur før frokost, før varmen kommer. Er vi tilbake i båten til klokka åtte, har temperaturen likevel steget omkring fem grader.
For to dager siden så vi på konkurranse i fruktbæring! Det var en Heiva-konkurranse. Litt mer folkelig enn de store sang- og dansekonkurransene, men tilgjengjeld gratis for publikum, og ikke noe fotograferingsforbud. (Se bildene.)
Tunge fruktbører, mest bananer ble bundet i hver ende av en kraftig bambusstokk. Så skulle den opp på skuldra.
Først var det 30 kg som gjaldt. Både herre- og dameklasse. Deretter var det herrer 50 kg! Og alle løp nærmere 2km! Noen løp ganske fort også, ikke rart at noen nærmest segnet om etter målpassering.
Mange løp i bare et lite lendeklede. Det var sikkert godt i varmen. Vi sto plassert like bak basen til et av konkurranseteamene. Det satte særlig Eva stor pris på. Se bildene for nærmere forståelse.
Nå er vi eneste norske båt i marinaen, men det har vært flere, og Skandinavia er rikt representert. For et par dager siden talte vi 7 danske båter her. Hadde andre deler av verden vært tilnærmet like sterkt representert, hadde det vært trangt i Stillehavet.