17:06.0N 30:15.0W - onsdag 04.12

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Wed 4 Dec 2013 14:51
En natt for motor mot sørlige områder har brakt oss noe mer vind i dag, nok til å heise genaker og få opp farta en smule. En vind på 8 kn er jo dobbelt så bra som 4 og gjør susen på fart og optimismen.
Vi lever i vår lille boble, en liten og fokusert verden, men dog så uendelig stor, det blir man minnet om under stjernehimmelen om natta. Ja, vi lar oss saktens lure og tror at en av laneten er en båt som vi har tatt oss i gjen. Men den vises ikke på radaren gitt, og stiger på himmelen.............
 
Karlsvogna ligger opp ned, men visr oss langt på natt hvor Nordstjernen er. Orions belte, andre stjernebilder og stjerneskudd, vi har da noe å studere når vi blir for trøtte for å lese.
Om dagen er vi travelt opp med alle programposter, vi rekker jo knapt å lese før neste aktivitet.
Vi skal rapporterer kl 12 UTC, så er det kontakt på SSB radioen med andre båter i vår gruppe kl 13. Så er det værmeldinger fra ARC og Frivind, og dagens oversikt over hvor mange båter som ligger foran og bak i en gitt bestilt omkrets. Vi er jo på tur, men liker godt å lese om at antallet som ligger bak øker, he he. Og vi lager gjettekonkurranse om det meste.
 
I går var det en liten treningsøkt og et første bad i Atlanterhavet i 25 grader, slett ikke vondt det nei.