Nevis

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Wed 29 Jan 2014 22:50
Nevis har vært en positiv og hyggelig overraskelse som besøksmål. Relativt få besøker øya, den ligger utenfor mainstreamruta for de flestes vedkommende. Det er synd, for den er absolutt verdt å legge turen innom.
Vårt bekjentskap begynte riktignok noe skremmende; vi hadde akkurat fortøyd til bøya da vi hørte et kjempeplask bak nabobåten. Vi trodde det var en person som stupte uti, men ingen kom opp igjen og båten var tom. Så så vi noe vi først trodde var svarte svømmeføtter, men deretter kom det noen kjempeplask som fra et dyr med en svart halefinne som målte nesten en halv meter tversover (tror vi). Det virket som om dyret var i kamp med et bytte. Vi har konsultert de lokale, og antagelig var det en hai. De ble rent misunnelige, skulle gjerne sett den selv! Det er "shark's country" på Atlanterhavssiden sier de, men haien ser nok ingen adgang forbudt skilt, og øya er ikke stor……..! Vel, det ble intet bad den dagen, og ganske korte også de neste!
Men øya for øvrig var svært hyggelig som opplevelse; vennlige mennesker, velstelt, rent og ivaretatt nesten overalt. Imponerende med tanke på den lille befolkningen på ca 10 000. Men Nevis har en gammel stolt historie og var en gang et handelssentrum viktigere enn New York (på 1780tallet). (Men vi skal ikke glemme at rikdommen var grunnlagt på et umenneskelig slavesystem, her som på de andre øyene.)
Vi har besøkt botanisk hage, en nydelig liten oase, ikke med karibiske planter som en skulle tro, men mest fra Asia, Oseania og andre fjerntliggende land. Vi har også hatt en hiking-tur i regnskogen. Vi skulle til en av øyas gamle vannkilder, en fottur på ca 4 timer fram og tilbake. Men vi måtte dessverre snu litt før mål, stupbratt, våt og sleip sti gjorde oss utrygge. Men vi fikk hilse på øyas aper, eksotiske for oss, men pain in the ass for befolkningen. De spiser opp bananene og ødelegger planter og vekster.
Det er også mange koselige og gode restauranter her, spesielt på stranda. En av dem besøkte vi til lunsj i dag på Chrishi Beach. Den er eid og drevet av en ung norsk familie som har utvandret, og de serverte deilig mat.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com