37:06.592N 8:40.51W - Lagos

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Tue 27 Aug 2013 11:54
We are in Lagos. After 15 hour of motoring. But even so, nice. After Cabo Sao Vincente and Punte de Sagres the sea became absolutely flat, almost like oil.
 
The rest in Norwegian today.
 
De fine forholdene holdt til klokka ni i går kveld. Da var detslutt på vinden. Siden har vi gått for motor i 15 timer til Lagos. Da vi rundet Cabo Sao Vincente, det SW-ligste hjørnet i Europa, eller i alle fall i Portugal, dabbet de høye dønningene også av. Rundt Punte de Sagres, like etterpå, ble det helt flatt vann – nåja, så flatt som det blir på åpent hav utenfor en kyst. Litt tåkeskyer, men helt lunt. Varmen kommer langsomt. Vi har nådd Algarvekysten. Havseiling har alltid disse kontrastene som hjelper oss å sette pris på rolige havner og farvann. Før vi igjen blir rastløse og må ut på havet igjen.
 
Men nå er vi i Lagos. Her er varmt og godt, fin sommer, lett overskyet. Jeg begynner å få infrastrukturen på plass.