Papeete

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Sun 1 Jul 2018 01:39
Vi har flyttet oss fire grader lengre vest siden Fakarava. For hver lengdegrad vestover står sola fire minutter senere opp, så nå kommer den opp akkurat halv sju, lokal tid. Men så går den også tilsvarende senere ned.
I går var det autonom-dagen for Fransk Polynesia. Selvstendighetsdag som oversettelse? Fransk Polynesia er en del av Frankrike, men med en del indre selvstyre.
Den offisielle feiringen var i parken like bortenfor marinaen. Franskkunnskapene våre er mer enn mangelfulle, men vi forsto såpass at dét var mange fete ord om autonomi og hvor viktig det er å være en del av Frankrike. De oversjøiske delene av Frankrike koster nok Paris betydelige summer hvert år. I farten husker jeg Martinique, Guadeloupe, Ny Caledonia, Reunion, Saint Martin, noen flere i Caribbean og altså hele Fransk Polynesia. Det er godt Norge aldri ble sittende med kolonier, annet enn slikt som Buvet- øya, Bjørnøya og andre der det ikke bor folk.
Men tilbake til autonomidagen. Etter de lange talene, som vi ikke forsto, kom kulturprogrammet. Og det forsto vi mer av. Polynesisk dans og sang. Flotte opptredener, flotte kropper, mye brunstbevegelser og sensuell hoftevrikking til drønnende trommer eller gitar og sang. Og alt fikk vi oppleve fra gratishaugen like bak VIP-tribunen!
Det kommer nok bilder på nettsidene våre om ikke lenge.
På brygga her i Marinaen ligger vi ved siden av HarryZ, Rubicon lå her til i dag. Dessuten Ella, Vesterbro og Carpe Mare, ale Skandinaviske båter. Det er også andre båter her vi har sett og truffet tidligere, fra USA og New Zealand.
Vi har begynt så smått å gjøre oss litt kjent i byen, og Eva og Bjørn tok en løpetur i morges. Det var en stund siden sist.