Vi er i passaten

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Wed 18 Apr 2018 11:03
Jeg kjenner at det er litt mindre rock'n roll-bevegelser i båten. Det kjennes som at vinden har spaknet. Jeg ligger i sjøkøya og skal på vakt klokka fire. Men vi holder farta, bedyrer Eva som jeg avløser, litt under 6 knop gjennom sjøen. Og det er bra, for vi har revet storseilet. Det gjør vi hver natt, forsiktige som vi er. Vinden kan jo friskne, og storseilet er litt krevende å rulle inn i en fart.
Klokka blir halv fem, og stjernehimmelen er i nattens siste fase. Sydkorset er fortsatt til babord og Jupiter ett opp. Karlsvogna ser jeg ikke lenger, den har enten stupt i havet eller det er like før. Vinden er mild og myk mot kinnene mine. Jeg konstaterer at båtfarten er som Eva meldte. Det er igjen godt å være på seiltur, selv det å ha nattevakt i de timene av natta da vi hyppigst hjemsøkes av våre indre demoner, selv uten squalls til å jage dem på flukt. Jo, her litt sør for 5 grader på undersiden av jorda er vi definitivt i passaten.
Jeg henter ny værmelding over SSB-radioen og studerer det grib-filene sier: Bare stabile vinder fra sør-øst, så langt den ser (72 timer), og ikke et bygeområde. Og om en halvtime vil himmelen begynne å få et lite lysskimmer i øst. Nå er vi 90 06 W, og sola ligger mer enn 20 minutter etter skipstiden som fortsatt er Galapagos-tid.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com