3:32.23N 83:43.36W - Halvveis til Galapagos og midt i stillebeltet

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Sat 17 Mar 2018 22:25
I ettermiddag passerte vi 460 NM, halvveis til San Cristobal på Galapagos. Da har vi seilt siden onsdag morgen fra Las Perlas og befinner oss midt i stillebeltet, the Doldrums. Stillebeltet er et område de fleste forsøker å komme seg fort ut av. Det er et ca 50 nm bredt belte (for tida) som strekker seg langs ekvator, og ikke sjelden opplever man lite vind, lavtrykk med squalls som kan gi tordnevær og mye regn. Det er et belte som oppstår der sørøstpassaten møter nordvestpassaten. Men ofte fravikes de rådende forhold fra gjennomsnittet, og lykkeligvis har vi det slik i øyeblikket. Vi befinner oss på ca 3. breddegrad og har hatt superfin seilas i dag, rene passatvindseilasen. Vi gikk litt for motor i natt, for øvrig har vi seilt hele tida. Ikke sjelden må man svi av mye diesel på denne strekningen, og det kan ennå skje at vi også må, men nå har vi i hvert fall nok diesel til å komme frem om resten av turen skulle gå for motor.
Livet om bord har falt i sin vante gjenge som på slike overfarter. Vi har vakt på skift om natta, 3 timer hver, og hviler litt på dagen. Dagene går med til matlaging tre ganger om dagen, lesing og observere liv i havet. Det siste har vi sett lite av de siste to dagene, ikke en gang en skarve fisk har vi fått, så i dag blir det fiskesuppe med fisk fra boks. Første dagen ut fra Las Perlas så vi derimot delfiner, og en hel masse rocker som vinket til oss med sine sidefinner, havet var fullt av disse! Jeg har begynt på stålpussen, dvs pusse rusten av det rustfrie stålet. Det er en jobb som vil ta noe tid på en båt fra 2006 og som har tilbrakt mye tid i Kariba. For øvrig lider vi ingen nød i matveien og alt er bra om bord.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com