9:22.08N 79:57.02W - Tilbake i Shelter Bay

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Tue 21 Feb 2017 01:53
Vi ligger ved brygga igjen, seilturen er over for denne sesongen. Nå gjenstår forberedelser for opptak av båten kombinert med noen turer i regnskogen, bryggekos og besøk på stedets restaurant med tilhørende fasiliteter.

Vi har brukt to dager på å seile tilbake fra San Blas. Første etappet var til Turtle Cay marina, et særdeles merkelig sted. Vi hadde fått det omtalt som charmerende, spøkelsesaktig, øde, koselig, og alt stemte. Det var liksom noe som ikke kom i gang men som hadde et visst potensiale. Men etter en middag på den lokale restauranten og en jungeltur blant bananplanter dro vi videre til Portobello, kjent som Colombus' foretrukne havn i Caribien og en gang en av de rikeste byer i omegn. Etter ankring fikk vi besøk fra den norske båten Impuls som lå like bortafor. De var selskapssyke og det var også vi. På San Blas var det mest franskmenn og de holder seg som kjent helst med sine egne.
Vi hadde en koselig sundowner sammen og slo fast at i år er det svært få norske båter på langtur. Det er svenskenes år i år. Før vi dro ut fra Shelter bay, var det hele tiden 5-8 svenske båter i havna. Hittil har vi kun møtt to norske. Begge hadde noen spennende og ganske så annerledes planer enn den standard ruten til Galapakos, Markesas og andre stillehavsøyer. Vi skal følge dem på bloggen.

De siste dagene på San Blas var slik man drømmer om, deilig stille vær, snorkling på rev med masse koraller og fisk, og masse hummer i gryta! pga en "avtale" med en hummermann som vi ikke trodde skulle komme så endte vi opp med fire hummere, vi hadde bestilt dos grande. Og ja, han leverte, en av dem var et digert beist vi ikke har sett maken til. vi måtte bruke tanga og knipe bort alt som stakk ut for å få plass i gryte. Og vi hadde hummer i to dager, nam nam!

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com