Antigua - lørdag

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Sat 18 Jan 2014 12:07
Det er herlig å ha besøk av Maria og Daniel. Adskillelsen fra barn er tyngst når man er på langtur, selv om de er store og klarer seg godt.
Vi koser oss i den nydelige marinaen i Jolly harbour. det er vakkert rundt oss, ypperlig strand, flotte gang- og løpeveier i området og koselige barer.
Vi har sprekt besøk, så dagen starter med kaffe og en løpetur før frokost. Den må tas før det blir for varmt.
På torsdag var vi en tur på sørspissen, til English harbour og Falmouth harbour. Nydelig sted og et hyggelig gjensyn for oss som lå der for fem år siden. Det har et historisk su over seg, Nlsons dockyard fra syttenhundretallet.
Vi bestemte oss for å ta buss dit, det koster en slikk og ingenting sammenlignet med taxi, og kan dessuten by på litt underholdning. det gjorde det også definitivt, men kanskje ikke helt slik vi hadde tenkt.
Turen til St John gikk bra, men bussen derfra til English harbour, hadde en crazy sjåfør, intet mindre. Da han tok en forbimanøvre før en svingete bakketopp i sinnsyk fart, hylte vi stopp og gikk av ved første anledning. Til og med lokalbefolkningen stønnet av frykt. Vel, der stod vi midt på veien og stoppet den første nye bussen som ankom. Det ble en oppevelse diametralt motsatt den forrige.
Det var en buss full av barnehagebarn, sjåføren hadde i oppgave å hente barna på de ulike barnehagene og bring dem trygt hjem, slik vi husker Ronnybussen fra gamle Rikshospitalet.
Men han forbarmet seg over oss og tok oss med på en fantastisk tur, på mange omveier med alle disse barna. Det ble en opplevelse som gav følelser på den andre enden av skalaen enn første tur.
Vi fikk også overvære et begravelsesfølge for landsbyens grand old lady. Hun var nettopp død i en alder av 102 år.
 
I English harbour hadde den første Atlanterhavs-robåten kommet inn. Hvert år er det mange som ror over Atlanteren og ender opp i Antigua. I år ble det satt ny rekord på 42
dager med to mann ombord! De bruker ca 8000 kalorier pr dag, likevel mister de 15-20 kilo på overfarten. En slankekur for spesiellt interesserte.