Og sånn går no dagan.......

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Thu 19 Apr 2018 21:26
Vi har i dag kl 12 seilt 700 nm og har 2313 nm igjen til Markesas. I dag har vi stilt klokka en time tilbake, vi skal stille den totalt 3,5 timer tilbake før vi ankommer Markesas. I øyeblikket har vi god seilvind, gjør 6-7 knop med sol og fint vær. Skipperen og Anne Sofie hviler, en blund før vi skal ha lunsj. Det siste døgnet har bydd på byger og vind, en ganske fuktig og frisk natt, så vi tok to timers vakter. Vi har fått merke bygeværet selv om vi for det meste har hatt sol og fint på dagen. Vi har ofte vært heldige da bygene har passert enten foran eller bak oss.
Dagene går veldig fort! Den starter med en kopp kaffe og havrekjeks i cockpiten. Vi sludrer om natta som gikk, om løst og fast og våkner til liv. Så er det koking av egg til frokost med hjemmebakt brød. Deretter er det radiokontakt ned andre båter (kortbølgeradio) og henting av mailer fra andre båter på vei til samme sted. Dette er koselige innslag og bidrar til dagens underholdning. Litt om vær og vind, dagens fiskelykke eller mangel på sådann, quiz mm. Dette er båter vi kjenner, og med litt kontakt føler vi oss ikke så alene på det store havet. Det er ellers lite båter å se, kun et par skip, en trål og masta på en seilbåt som raskt ble borte igjen. Men vi har langt igjen….
Formiddagen brukes til litt matlaging, rengjøring, lufting av sengetøy mm. i går bakte jeg brød, i dag en potetsalat. Så må vi kose oss med litt frukt, deretter en blund før det er lunsjtid. Vi var så uheldige å miste en stor klase grønne bananer som hang under solcellepanelene. Snora røyk, så de ble til haimat. Litt kibt for de skulle modne den tredje uka og vi hadde gledet oss til Anne Sofies banapannekaker. Men vi lider ingen nød, vi har ennå så mye ferskmat at vi ikke har startet fiskingen. Men i morgen tenker jeg vi begynner, nå er det i hvert fall plass i kjøleboksen.
Etter lunsj er det litt lesing, kanskje en hvil og deretter en kaffe/ cappunino med havrekjeks. Gode rutiner og små innslag som gleder er viktig. Vi har alle glemt å ta med quiz, men nå lager vi noen hver til ettermiddagsstunden. Og den norske båten Alutia har også sendt oss, + at Ingrid, datteren til Anne Sofie skal bidra. Er det fint vær og gode forhold blir det en liten sundowner. Deretter er det middagslaging og middag før det blir mørkt. Etter middagen hviler Anne Sofie før hun skal på vakt kl 21. jeg overtar kl 24.30 og Bjørn deretter kl 04.
(dette lyder som rene facebook innlegget, men skitt la gå)

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com