Livet i marinaen Shelter bay

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Thu 3 Mar 2016 22:44
Fem dager er allerede gått av vår felles ferie og vi nyter livet her i marianen fremdeles. Det vil nok ennå gå noen dager før vi seiler avgårde, antagelig blir det tirsdag. Det har vært mye vind, men prognosen sier langt mindre vid om tre, fire dager. Da blir det bedre selas uansett hvor vi drar. Plan A er fremdeles Providencia, men vindretning og styrke spiller inn. Vi vurderer også på Bocas del Toro eller San Blas, som begge er i Panama. Men før vi kaster loss så er det noen små og noe større jobber som skal gjøres, og vi koser oss med det nærområdet byr på.
Marianen ligger ved innløpet til Panamakanalen og ved starten av nasjonalparken Lorenzo. Vi kan våkne om natta til brølet fra apene i regnskogen. Det er the hauling monkeys (brøleaper). Mitt første bekjentskap med disse var på en løpetur en morgen inn i regnskogen. Plutselig satt en av stammen i en busk 3 meter fra meg og spiste på noen nøtter el.l.  Jeg stoppet og hilste, men tror du den hilste tilbake? Neida, der var det ingen folkeskikk fra urmennesket. Den lot seg heller ikke affisere av at jeg studerte den vel og lenge.
På vår morgentur i dag fikk vi stifte bekjenskap med hele flokken. Det var 15-20 stk av dem. De slang seg høyt oppe og var nok nysjerrige, for de sirklet rundt. En liten babyape så vi også, riktig så søt, og en gammel doven en som lå på magen på en gren med armer og bein dinglende.
Masse flotte og spennende fugler fins det også. Tocun, med langt gult nebb har vi ennå ikke sett, bare bilde fra noen andre turgåere vi møtte. Men i morgen planlegger vi en lengre tur og starter grytidlig.
 
Vi har vært to ganger i nærmeste by, Colon, for å handle. Da passerer vi kanalen og svære bygganlegg for å lage et nytt løp, det er ikke småprosjekter det der.
Vi blir jo også litt smittet av å snakke med andre seilere som skal gjennom kanalen og til Stillehavet. Vi hørte på et foredrag en kveld om Galapagos, vi har mange eventyr å se frem til...
Hver morgen kl 07.30 er det samlig på nett, dvs kontakt mellom alle båter på VHF’en. Der annonseres turer og andre aktiviteter, værmelding, søk etter mannskap gjennom kanalen mm.
Og vi nyter varmen, ca 30 grader, basseng til fri benyttelse, bar, restaurant mm.
Snart er det sundowner. It’s always five o’clock somewhere...