Å reise til Tahiti

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Fri 31 Aug 2018 23:13
Vi kom tilbake til Papeete i går, lokal tid, klokka halv seks om morgenen. Denne gangen var det 27 fra Oslo til Papeete, hvorav 19timer flytid. Vi fløy med Iceland Air via Reykjavik til San Francisco, og deretter med French Bee til Papeete. French Bee har bare vært operativt siden 2016, og flyet var sannsynligvis like nytt.
Det er ikke fritt for at det blir for lite søvn under slike lange reiser, og da blir en jo litt sløvet. På Keflavik klarte Eva (som aldri gjør slikt) å miste visa-kortet. Litt ergerlig, men vi har flere, og vi fikk sperret kortet.
Fra flyplassen i Papeete til Marina de Papeete, som ligger midt i sentrum var det drosje. Det kjentes, selv om vi var stuptrøtte, deilig å være tilbake, akkurat ved soloppggang. Vi fikk ordnet oss inn i marinaen, selv om adgangskortene våre hadde gått ut dagen før. Alt var bra med Tatt av vinden, og vi satte i gang og rydde ut av baggene og sekkene. «Hvor er dronen din?» spurte Eva. Jeg ble svar skyldig, etter litt gransking av hukommelsen fant vi ut at den var gjenglemt i drosjen. Den nye, dyre dronen lå i en liten veske, og jeg hadde voktet den som en smed hele veien, men altså sløvet vekk i drosjen. Hva verre var, var at passet mitt lå i den lille veska. Vi hadde ikke nummer på drosjen, fortvilelsen bredte seg. Ingenting var levert inn på marinakontoret. Eva foreslo så at vi skulle gå på nærmeste drosjeplass og spørre noen av drosjesjåførene om de kunne hjelpe oss. Full klaff! På vårt signalement på drosjen forsto de hvem det var som kjørte den, og ringte sjåføren, og i løpet av ti minutter hadde vi fått dronen og passet tilbake, selvsagt mot å betale for turen fram til drosjeholdeplassen.
Stor hjelpsomhet og velvilje. Det er godt å være her!
Dette ble en påminnelse om hvor farlig det er å være for trøtt når en trenger å være skjerpet. Vi ser fram til overfartene...