En uke på Nuku Hiva

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Mon 21 May 2018 00:22
Søndag I. pinsedag, en fin anledning til å oppleve stemningen i Notre Dame. Kl 08 var vi på plass i en vakker stor og åpen kirke av stein og tretak, pyntet på polynesisk vis med treutskjæringer på vegger. Det var konfirmasjon og vakkert pyntede ungdommer i hvite kjoler og kjortler kom inn sammen med presten eller biskopen, som vi kanskje tror det var. Hele seremonien var mer tradisjonell fransk/ katolsk enn den lokale varianten vi opplevde på Fatu Hiva.

Vi har i dag pakket genakeren på en slette overnfor havna. Etter at festet i masta røyk og 120 kvadratmeter seil suste i havet, så er den nå rullet fint på plass og klar for å henges på et nytt feste i masta.

I går var vi på ridetur opp i en dal i ca tusen meters høyde sammen med Ann Kristin og Atle på Jovial. Det var en morsom opplevelse og en ny erfaring for oss som ikke har ridd tidligere i voksen alder. Vi ble hentet i havna og kjørte i ca 40 min bratt opp i høyden og inn i en dal som var deilig kjølig og utgjorde et stort vulkansk krater. Der kom vi til gården der vår hesteguide bodde. Det var et familienforetakende med ca 60 hester, ca 20 kyr, griser, gjess, geiter og en fantastisk blomsterhage rundt huset.
Vi fikk hver vår hest. Den første jeg fikk tildelt ble jeg ikke helt venner med. Jeg fikk bytte til en rolig vallak og vi to luntet bak guiden og hadde det riktig så trivelig i vakker natur. Bortsett fra, en for meg, skremmende opplevelse. Vi skulle passere en annens manns gård og hester. Guiden så straks faren; en hingst stod opp i bakken og ble oppmerksom på oss. Guiden prøvde å få oss alle til å fortsette litt raskt, men vi måtte jo vente på de som kom sist. Da var det hingsten kom settende i galopp rett mot min hest og meg. Jeg rakk å vurdere om jeg skulle prøve å hoppe av hesten eller stole på guiden og valgte det siste, heldigvis. Hun hojet og bråkte og skrek og klarte å skremme hingsten vekk. Min hest forholdt seg rolig. Jeg må innrømme at jeg hadde en smule adranalin i etterkant og mange tanker fløy gjennom hodet underveis. Det gikk heldigvis bra!

I går ettermiddag, like etter et bad, kom det to haier svømmende forbi båten. Den ene kom så nær at vi så det var en 2-3 meter stor hammerhai. Det er to typer av dem, den ene skal man visstnok passe seg for. Så i dag holdt vi haivakt da vi badet. Vi har nok ikke vennet oss til å bade sammen med haiene ennå......

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com