Contadora

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Wed 14 Mar 2018 12:35
Etter tre dager på Isla Contadora, en av øyene i Las Perlas, letter vi anker, eller frigjør oss fra en bøye kl 08. Vi håper på vind de første dagene, helst frem til lørdag, før vi etter all sannsynlighet må starte motoren. Da kommer vi inn i the doldrums, stillebeltet, som strekker seg langs ekvator. Her kan vi regne med lite vind, tordenvær, varmt og vått. Vel, vi er optimister og håper på minst mulig av det siste.
Disse dagene på svai har vi brukt til å ragge rundt øya i en elgolfbil, ca 6 km rundt, dykket, skrapet bunnen, løpetur rundt og opp og ned alle bakker. Det er en søt liten øy med ca hundre innbyggere. Det er velstelte hus og eiendommer, restauranter, barer, og til og med en liten flyplass med relativt stor trafikk. Så er det også beregnet på å huse formuende turister, helst amerikanere.
Det er en del jellyfish her med tråder som svir. Vi ble advart av vår franske nabo. Så vi har vært litt forsiktige med bading fra båt, det blir helst dukkerter. Gregor har dykket et par ganger, og han brant seg litt.
For øvrig er det masse fisk og liv i sjøen. Med lyskaster på om kvelden ser det ut som et akvarium rundt oss. På vei ut hit fra Panama city fikk jeg øye på noe stort i sjøen litt borte. Vi så halefinne og ryggfinne med 3-4 m mellom, så vi skjønte at det var et digert beist. Vi snudde og gikk tilbake for å ta det nærmere i øyensyn, skjønt etter press på skipperen som var noe skeptisk. Det lå og svømte lenge i overflaten, og Gregor har tippet på en hvalhai, ja en ganske så stor, men fredelig utgave, ikke kjøttetende.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com