Et fantastisk vakkert sted

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Mon 23 Jul 2018 06:27
Og det er ekstra vakkert i godvær, som i dag. Lett til laber bris, sol og nesten 30grader i skyggen. Men slik var det ikke i går. Det regnet hele ettermiddagen og mye av natta. Regnet kom i byger, det bøttet ned. Bokstavelig talt, for ei av bøttene våre som sto ute, viste at i de sterkeste bygene må det ha kommet 40 - 60 mm, ikke til sammen, men i hver av dem. Den ene bygen bragte også mer enn 30 knops vind. Men ankeret, som ligger i sand, flyttet seg ikke en meter. Peilingene mot land var absolutt stødige. Som sagt, i dag, bare fryd og glede på værfronten. Så har da også antallet båter her, rett innenfor revet, økt fra 20 til over 30.
«Kea» dukket overraskende opp i går - før regnet satte inn. De hadde fått en forsinkelse på reservedeler som må komme fra Frankrike. De regnet med en ukes forsinkelse. Vi unte dem virkelig å våkne til den praktfulle dagen som det har vært i dag!
Formiddagen brukte vi på en fottur opp til et utsiktspunkt, 240 m oppe og 4 km framme pluss halvannen nautisk mil med jolle. Vi gikk sammen med familien på «Kea» og mannskapet fra to andre båter.
Bading, lesing, se etter de to skilpaddene som av og til svømmer rundt båten, observere et par haier, bade igjen, og så runde av før middag med et lite glass hvitvin på dekk. Det var vår ettermiddag. Livet er ikke verst - når regnet gir seg.