Lille julaften i St. Lucia

Tatt av vinden
Bjørn Larsen
Mon 23 Dec 2013 18:17
Lille julaften, og vi begynner så smått å tilpasse oss livet i Karibien etter de første dagene i festrus på fast grunn. Det var ubeskrivelig deilig å komme fram selv om vi gynger i vei ennå og tar oss for både her og der. Balansesenteret er visst ikke helt tilpasset.
 
Det ha vært mye happening i havna og mange erfaringer og historier utvekslet.
En etterlengtet kald øl og, for noen, en saftig burger har stått høyt på lista. Vi har nytt alt vi satt og fantaserte om før vi kom fram, og vel så det.
 
Lars rakk ikke sin opprinnelige flight den 18.12, men fikk til gjengjeld med seg noen dager i St Lucia. Alt annet hadde vært feil, å ikke få smake litt på livet i Karibien. Han dro i går ettermiddag, vi har hatt en flott tid sammen som vi skal bevare godt i vårt minne.
 
Ankomsten natt til torsdag gikk dessverre ikke uten problemer. Vi fikk ikke motoren i gir, kun i revers, kunne nesten ikke bakke inn, så vi måtte taues/ dyttes inn til brygga. Akkurat det gikk smertefritt, men her blir vi da liggende til reservedelene til girkassa kommer, forhåpentligvis før nyttår.
I tillegg slutta kartplotteren å virke da vi kom i land, gudskjelov holdt den ut turen. Så det blir litt endring i planene for julefeiringen.
Vi hadde opprinnelig planlagt jula i Bequia der de fleste nordmenn drar, men det kan vi altså ikke. I beste fall kommer vi oss til Martinique til nyttår.
Julaften skal vi derfor feire sammen med Maria og Steve fra Colorado. De har vært 4 år på jordomseiling og er på vei hjem. Pussig nok sier de at denne havkrysningen var den verste de har opplevd. Og de har seilt over Stillehavet, det indiske hav og opp Rødehavet og hele Middelhavet gjennom!
 
Vi julepyntet båten før Lars dro i går. Var på den lokale "Nille" og handlet masse deilig jule-jalla-stæsj. Det ble faktisk ganske flott, selv om lysa mangler, det var de utsolgt for overalt.
Flere bilder kommer i løpet av julehelga.
 
Mannskapet på “Tatt av vinden” ønsker alle en flott julefeiring hjemme i Norge. Det er litt rart å ha jul i 28 grader og tenke på vinter og julemat der hjemme. Men vi klarer tilpasningen...........