Cherbourg 23-26 juni

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Thu 5 Jul 2012 15:55

49:38.718N 001:37.202W                                                                                                                                                                                                                     

 

Vi gick med strömmen från St Peters Port och loggade runt 10 knop i början. Så är det stora vattenmassor som transporteras fram och tillbaka i dessa områden. Runt udden Cabo de la Hague var vattnet livat värre då vågor och tidvatten möttes. Vi seglare gick en bra bit ut från udden för att inte behöva ”studsa” för mycket i de puckelpistiga vågorna. Några timmar innan Cherbourg tappade kompassen kollen och det var bara för besättningen att sätta sig till rors (ratt) och handstyra in till Cherbourg. Senast detta hände var mellan Tonga och Fiji, då handstyrde vi i dryga tre dygn (fick tacksamt hjälp av Nick från Mikado de två sista dagarna)! Det var inte kul! När vi kom till Muskot Cove lyckades Paul på White Hawk omprogrammera  autopiloten och den har sedan dess gått klockrent. Väl i Cherbourgs marina krängde besättningen på sig ryggsäcken, gick 1 km till Carrefour för inköp av livsmedel (underbart sortiment att botanisera bland, speciellt efter Guernsey) och sedan tungt lastad tillbaka till kaptenen som under dessa 2 tim lyckats omprogrammera kompassen. Detta kallas arbetsfördelning! Söndag blev vi kvar i Cherbourg. Hård blåst, kyla (11 °C), dimma och heldagsregn kunde inte ens locka ut kaptenen denna dag. Fram mot kvällen klarnade det upp och vi tog oss en promenad upp i staden. Lyckades hitta en charmig kvarterskrog där vi serverades ett lass härligt goda musslor.

 

helgoland 002.jpg  helgoland 003.jpg

Cherbourgs teater                                                                               Gata mitt i Cherbourg söndag kväll

 

helgoland 004.jpg  helgoland 005.jpg

Torrdocka, Cherbourg                                                                        Svenskt sommarväder i Cherbourg

 

helgoland 009.jpg  helgoland 010.jpg

Det har klarnat över marinan och ”kanalen”                             Cherbourg sett från ”kanalen”