Ao Chalong, Phuket, 23-24 december

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Wed 29 Dec 2010 08:33

07:49.316N 098:21.130E                                                                                                                                                                                                                     

                                                                      

Torsdag lunch ankrade vi i viken Ao Chalong. Ett måste för alla icke thailändska seglare, då det är första plats att checka in på i Thailand när man kommer söderifrån. Att vi varit på väg några dagar sedan vi checkade ut från Malaysia var inga problem. Ett välsorterat affärscentrum hittade vi som hade allt man kan önska sig i livsmedel inklusive många glada europeiska turister. Tyska korvar och skinka, danska och brittiska ostar, mm mm. Prisnivå nästan som i Sverige. Malaysia däremot är mycket billigt oavsett man äter ute eller köper sina råvaror. Ao Chalong är mycket kommersiellt, bl a är det ett viktigt centrum för dykare och utfärder till bla Phi Phi öarna. Varje morgon lämnar en karavan av dyk- och snabbgående båtar viken med förväntansfulla turister för att återkomma under den sena eftermiddagen. På kvällen gick vi på lokal. Fullt av vackra julgranar och julgirlanger trots att Thailand är ett buddistiskt land.

 

julen 2010 003.jpg  julen 2010 004.jpg

Granen på Ao Chalong Yacht Club                    Serveras månne mjölk eller grädde här?

 

julen 2010 006.jpg  julen 2010 014.jpg

Motorbåtarnas nattläger på stranden i Ao Chalong               Fyra turister testar Phuket Lobster, belysta piren i bakgrunden

 

julen 2010 023.jpg 

Och över alla i Ao Chalong vakar Buddha på Ko Nakkerd