Anse Marcel, St Martin

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Tue 13 Jan 2009 20:39

18:06.984N 63:02.424W

 

                                                                      

Under fredagen, den 9 jan, förflyttade vi oss från Anse de Colombier, St Barth till Anse Marcel på St Martins nordvästkust (franska delen). En liten vik med vit sandstrand och några hotell. Via en kanal kan man även ta sig in i en väl skyddad marina. Här i viken har vi sett både pelikaner, massor av fisk och två havssköldpaddor. Eftermiddagen bjöd på fint badväder, men under kvällen och natten har vi haft regnskurar igen. Lördag lunch 10 jan mönstrade Magnus med familj av. Vi hade då gått in i Radisson Marina och lagt oss. Lördag eftermiddag och söndag förmiddag ockuperade jag marinans tvättmaskin (båtens tvättmaskin väntar på en ny motor som gått sönder). Det var bara en annan aspirant på tvättmaskinen, en dansk som bodde på det nyrenoverade Radisson Hotell (mycket elegant). Att lämna kläder på tvätt på hotellet var alltför dyrt tyckte han. Det kostade lika mycket per plagg (50kr) på hotellet som en hel maskin kostade på marinan. De hade en 6 mån baby så det blev en del tvätt.  Söndag lunch lämnade vi Anse Marcel.

 

 

Marigotvarvjan0909 200.jpg

Anse Marcel, St Martin, sandstranden med Radisson Hotell i bakgrunden