Peniche

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Thu 18 Sep 2008 22:48

39:21.151N 09:22.634W

 

                                                                      

Figueira da Foz kan rekommenderas. Fantastisk matmarknad, en av Portugals bästa seafoodkrogar, playa mitt i staden och trevlig gammal stad. Temperaturen har ökat någon grad. Norrmännen sa i morse, att idag var första morgonen som  de seglade iväg utan långkalsonger! Dagen bjöd på sol, nästan spegelblankt hav halva dagen och sydlig vind när den väl kom. Nu ligger vi i Peniche. Den största fiskehamnen i Portugal. Men fisket minskar även här. Peniche är en gammal söt stad, från  1400-talet, vilket ett  morisk fort med ringmur vittnar om. Fortet var efter revolutionen fängelse för politiska fångar. Vi kom in i hamn sent. Marinan som är liten var fullbelagd. Vi la oss på den enda tomma plats vi hittade, som visade sig var polisens. Inte undra på att den var ledig! Så småningom kom en engelsktalande polis och knackade på. Vi bjöd honom ombord. Fick en mycket trevlig pratstund! Han bekräftade att det är ovanligt för denna tid på året att vädret som nu, dvs ingen vind. Och kan lugnt ligga kvar till i morgon.