Caobos Island, Eastern Holandes Cays, San Blas, Panama

S/Y Blues
Bertil Nyberg
Wed 18 Mar 2009 21:14

09:34.939N 78:40.423W                               

 

                                                                      

Cartagena var en mycket positiv erfarenhet. De delar vi besökte var trygga att gå i, även på nätterna, människorna vänliga och mycket kultur att titta på. Där vi låg var vi omgivna av tre öar, längst västerut en ö med en massa skyskrapor (Cartagenas Manhattan), öster om oss ön Manga med marinor etc, och norr ut ön med den gamla staden på. Här fanns gott om poliser som naturligtvis bidrog till att hålla området säkert. Den gamla staden var jättecharmig med många öppna platser/torg med Salsabarer, krogar, mm. Fredag kväll gjorde vi gamla stans olika salsabarer. Vilket ös! Och vilka härliga salsadansare, men så får de också salsan med bröstmjölken! Salsans ursprung lär vara Colombia? Priserna i Cartagena var de lägsta hitintills vad gäller mat och dryck både på krogen och i mataffärerna. Söndag eftermiddag mönstrade Ingela och Ernst ombord och måndag eftermiddag mönstrade Pelle av Blues. Vädret i Cartagena var det varmaste hitintills!  Måndagen användes bl a för att bunkra mat och dryck för de närmaste veckorna. På San Blasöarna kan man endast köpa fisk enligt den info vi har. Tidigt tisdag morgon lämnade vi Cartagena tillsammans med midako och Hilde. Det är trevligt att ha sällskap, vi håller kontakt via VHF och eller radio. Kollar positioner, att allt är väl ombord etc. Vädret blev något blåsigare än prognosen, men denna gång stannade vädret på kuling (eller liten bris som de säger i Norge). Vi hade upp till 34 knop under det första dygnet. Mycket vind medför att det går fort och denna gång avverkades de 180 nm på 26 timmar. mikado och även vi fick varsin svartfenad tonfisk som vi har smakat på till lunch sedan vi ankrat innanför ön Caobos Cay, i eastern Holandes Cays. Helt underbar övärld! Palmklädda små öar där Kunaindianer lever i sina hyddor och sedan bara rev! Här ska vi snorkla och njuta under många dagar. Vi kommer att byta ankarplats, men inte för ofta. Nu ska vi bara njuta av tillvaron några dagar.

 

 

sanblasmars0909 039.jpg    sanblasmars0909 040.jpg sanblasmars0909 043.jpg

Ingela och                                                                                               Ernst mönstrar ombord.                                                                   Det vi bunkrat körs ner till båten.

 

sanblasmars0909 045.jpg  sanblasmars0909 047.jpg sanblasmars0909 054.jpg

Gamla Stan, Cartagena                                                                      Ett helgon vakar naturligtvis över hamninloppet                             Tonfisken är bärgad!

 

  sanblasmars0909 058.jpg

Caocos Island, Holandes Cays, San Blas